Na ovogodišnjoj Puzijadi učestvovalo preko 40 beba

06. avgust 2022. 20:00 Društvo Pirot Plus Online

Na trgu ispred Doma kulture održana je manifestacija “Puzijada 2022 - Mame koje imaju podršku duže doje”, u organizaciji Udruženja Roditelj Pirot. Ova manifestacija deo je istoimenog projekta koji je podržan od Grada Pirota u okviru Lokalnog plana akcije za decu.

Ove godine za Puzijadu je prijavljeno preko 40 beba i pored beba iz Pirota učestvovale su i jedna beba iz Kine i jedna iz Rusije.

Na početku programa prisutnima se obratio zamenik gradonačelnika Miloš Colić. On je istakao da ovakve manifestacije treba podržavati i da podržavajući roditelje Grad Pirot podržava i decu.

Aleksandra Todorović, predsednik Udruženja Roditelj Pirot, zahvalila se ovom prilikom svima koji su došli da zajedno obeleže Svetsku nedelju dojenja i na taj način podižu svest o tome koliko je dojenje važno za normalan rast i razvoj beba.

Ovogodišnja Puzijada nije bila takmičarskog karaktera, ali su u lepoj atmosferi uz muziku svi uživali.

Puzijadi je prethodila radionica o temi dojenje, koja je održana sinoć u holu Doma kulture, kojoj je prisustvovalo oko 40 mama. Voditelji programa, Dragana Stanković i Dejan Pančić, istakli su da se tokom radionice došlo do zaključka da je mamama u Pirotu potreban prostor u centru grada, gde će mame moći da doje i presvuku svoje dete. Zamenik gradonačelnika Miloš Colić poručio je da će Grad podržati ovu inicijativu.