Na manifestaciji "Dani hleba i sira" u Pirotu učenici prehrambenih škola prikazali svoje veštine u izradi slavskih kolača i kreacija od testa

31. oktobar 2022. 12:27 Društvo Pirot Plus Online

Mlekarska škola u Pirotu danas je ugostila brojne predstavnike drugih prehrambenih škola na 14. manifestaciji “Dani hleba i sira”. Ova manifestacija je uvertira u Dan škole i ovom prilikom učenici su demonstrirali svoje veštine u pripremanju slavskog kolača.

Pored toga štandovi su obogaćeni kolačima i drugim kreacijama od testa. Učenici svih škola koje su učestvovale maksimalno su se potrudili da se pokažu na najbolji mogući način.

Manifestacija “Dani hleba i sira” održana je u holu Doma kulture. Na samom početku goste je pozdravio direktor škole, Nenad Đorđević.

Prisutne je pozdravila i Jelena Miočinović sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika, u svom obraćanju istakao je, pored ostalog, koliko je za Pirot važna proizvodnja i prerada mleka na Staroj planini, a tu je Mlekarska škola da nam pokaže koliko je važno da se iskoriste prirodni resursi koje imamo.

Emilija Popović, zamenica predsednice Skupštine grada Pirota, poželela je dobrodošlicu pristnima ističući da je Pirot grad po meri deteta.

Ovom prilikom razgovarali smo sa Lukom Mikićem, učenikom drugog razreda Srednje poljoprivredne škole u Prokuplju i Željkom Krstićem, učenikom trećeg razreda Poljoprivredne škole u Požarevcu. Svi učesnici pripremili su slavske kolače, pite, medenjake i druga oblikovana testa.

Specijalni gosti na ovogodišnjoj manifestaciji su učenici iz Profesionalne gimnazije za turizam “Penčo Simov“ iz Gabrova, iz Bugarske koji su takođe prikazali svoje tradicionalne proizvode.

Posle svečanog otvaranja manifestacije prisutni su mogli da čuju brojna interesantna predavanja koja su održavana u sali Doma kulture.