Na licu mesta! Revitalizacija Regionalnog puta do Rsovaca pri kraju! Ostaje Prčevac i još neki sloj asfalta!

12. novembar 2021. 12:55 Gradska hronika Pirot Plus Online

Nestrpljenje. Mnogo bilo još malo ostalo! Javljaju se i ovih dana stanovnici naselja Prčevac!

Aman, kada će konačno da se završi  glavna ulica, ovaj put za Planinarski dom!?

....................................................................................

Hteo sam da spojim lepo i korisno. Razmišljao sam da idem prema Toplom Dolu. Zvao sam Piksija. Rade ljudi.  

S obzirom da je bilo pitanja naših sugrađana, a posle razgovora sa Bojanom iz Trejsija, odlučio sam se za put do Rsovaca, Visočke Ržane, Slavinje i naravno Vrela. Kod Pede!

Danas ću vam pokazati kako trenutno izgledaju delovi Regionalnog puta do Rsovaca. A nastavio sam naravno i do Visočke Ržane i Slavinje. Bilo je dosta razloga.

 Ostalo narednih dana. Ima finih stvari.

Do Kitke je kolovoz pod asfaltom. E sada, da li je prvi, drugi ili treći sloj. To ne znam. Ovo pišem i zbog toga da vodite računa jer na kolovozu ima različitih nivoa.

I sve tako do Planinarskog doma. Asfalt. Sledeća deonica je "šarena". Do Kozjeg kamena, na dva tri mesta je tucanik. Tamo gde su bila ona ulegnuća. Vodite računa. Na ovom improvizovanom parking kod skretanja za Vidikovac Kozji kamen bilo je nekoliko automobila. Za Bracom Zlatkovom sam razgovarao upravo o uređenju tog parkinga. A jedan dobar primer video sam u Slavinji. I o tome sam pričao sa Bracom. Ali, o tome kasnije.

E, odatle uživajte. Može čak i u četvrtu, ima i za petu brzinu. Od Manastira Sveti Ilija je čak i postavljena signalizacija. Kroz Rsovci trake sa obe strane.

Bravo Koridori, bravo Trejs!

U Rsovcima sam zastao. Naravno u prodavnici razgovori. Po jedna domaća. Sreo sam kmeta. Ispričali smo se. A potom sam nastavio!

E, tu nije dobro. Visočka Ržana. Tu sam se zaustavio. Ušao sam u ono školsko dvorište gde je Kerber svirao za školu na Staroj planini. Nije mi se dopalo ono što sam video. Ali i o tome od ponedeljka. Ajmo dalje. Nije dobar ni put do farme. Dalje za Slavinju.  Na farmu nisam svratio. Ne idem nigde nenajavljen! Praznik je!

I konačno ulazak u Slavinju. Ovo selo ima nešto posebno. Drugačije. Da li samo zbog Nikole Mirotića, Jadrana , Marije, Žarka, ideje o adartaciji Škole, Farmi Eva...?  Da i zbog njih, ali i zbog Grla, brojnih automobila u centru sela, znatiželjnih sa svih strana, brojnih uređenih kuća, ideja koje se polako realizuju...

Da, to što sam video takođe ću pokazati. Sada samo kratko, ulazak u Selo. Poslednje u pirotskom ataru, u ovom kraju, tu, ispod Vidliča!

Hteo sam na kraju da od Bojana iz Trejsija dobijem informaciju o tome, kada će Prčevac.

Nisam uspeo. Prema dinamici radova, pretpostavljam iduće nedelje. Proveriću!