NA LICU MESTA! Drumovi asfaltiraju deonicu Slavinja – Izatovci! Saobraćaj ponovo u prekidu od utorka do subote od 8-16 h

26. jun 2021. 11:01 Gradska hronika Pirot Plus Online

 Na početku da ponovim ono, da se na Staroj planini prepliću različita raspoloženja. Predivna priroda, čist vazduh, bistra voda, mir…  Ako ste na planinu otišli nekim osetljivijim kolima, onda ćete veoma često morati da zastanete, da birate izmedju rupa kako bi se izvukli …

  Ako pak na planini radite, ako ste za mašinom, asfaltirate, imate alat u rukama, e onda je to neko posebno (ne) raspoloženje.

  Iva i ja od svega smo doživeli pomalo. Stajao sam kraj vrućeg asfalta, preskakali smo rupe na putu, stajao sam kraj velikih mašina… Ha, jedino nisam imao alat u rukama i nisam vozio neku od ogromnih mašina.

 “Mala” razlika.

    Pokazao sam vam kako radnici Trejsi Niš rade deonice do Kitke i tamo dalje. Mada ih kod Rsovaca nema. Tu negde ispred “krpe” udarne rupe!

…………………………………………………………………………………………………

 Prvo što sam morao da vam pokažem, ako niste skoro išli, šta vas očekuje od Rsovaca dalje, prema Farmi Eva i naravno Slavinji.

 Loš put! Ništa novo!

  Prolazimo Slavinju. U selu, takodje, loše. Ovo selo je interesantno za turiste. Ne bi bilo loše, razmišljao sam dok smo prolazili, da se uredi, makar da se posipa put.

    Od Slavinje, tim putem koji se radi prolazio sam 12. juna. velika razlika. Radi se punom parom. Saobraćaj je ove nedelje bio u prekidu. Krenulo asfaltiranje. Ovo su finiš raovi, ako se dobro razumem. Pripremni za asfaltiranje.

    Tu negde ispred one velike mašine stao sam da vam kažem detalje

 Jedan za drugim ona velika vozila što prevoze asfalt se menjaju. Dole 200 stepeni “bije” sa asfalta, “zvezda” opekla, preko 50 stepeni sigurno, na otvorenom sigurno. Treba izdržati.

  Sa trase od Marka i Milana iz Drumova  dobijam sve podatke. Onog dana smo se mimoišli. 

Debljina prvog sloja  7 cm, završava se  danas, predveče! Radilo se od prošlog ponedeljka. Dužina trase je 6 km. Asfaltira se u punom profilu, širina kolovoza je 6 metara. U ponedeljak se rade pripreme, da bi se radovi nastavili u utorak.

 Zbog asfaltiranja završnog sloja, saobraćaj na deonici od Slavinje do Izatovaca biće u prekidu od utorka do subote u vremenu  od 8-16 časova.

Oko 16 h stigao nam je video materijal sa trase puta Slavinja-izatovci.

Očekuje se da radovi budu završeni oko 16.30 h