NA KRAJU NEDELJE - Milan, Moma i Milan! Tina! Muke po Gociće! "Ajde da budemo ljudi..."

10. maj 2020. 14:30 Stavovi Pirot Plus Online

  Neću da svodim utiske, nepotrebno je zaista, jer su prekid vanrednog stanja i ove potresne priče lekara  u svakom slučaju bile posebno značajne. Sve što smo objavili o tome, sve vesti o prekidu, svi detalji okupirali su vašu pažnju.

 Ne bih rekao u senci tih  iformacija, razgovora, ostala su brojna  vaša pitanja, vaši predlozi, utisci za koje sam smatrao da ih sada treba svesti i ponešto vam od toga pokazati!

………………………………………………………………………………………

  Nekoliko detalja posebno izdvajam. O tome je bilo i najviše vaših  sms  poruka,  mejlova, stizali su i utisci sa instagrama.

………………………………………………………………………………………………………..

 Milan,  Moma  i Milan  pirotski "ratnici" protiv Covida 19

    Posle brojnih poruka, poziva dr Neše Zdravkovića, odlučili smo se pre nekoliko dana da uradimo seriju razgovora sa pirotskim anesteziolozima, koji su  od kraja marta, i dalje, ovih dana,  u Kliničkom centru u Nišu, gledali  i dalje gldaju "nemani" u oči. Lekari koji su sa ostalim kolegama, ogromnu snagu i znanje uložili da spašavaju živote.

   Naša velika zahvalnost što su svoje stečeno iskustvo, uznemirujuće trenutke, savete preneli, jer, ubedjeni smo, ukoliko pregledate razgovore, da će vam sve biti jasnije.

   Naš cilj, naravno i cilj svih koji su bili zainteresovani za ove ekskluzivne razgovore, bio je da vam pomognemo, skrenemo pažnju da vodite I dalje računa. Jeste smanjen broj zaraženih, ali korona je i dalje tu, oko nas. Svedoče o tome informacije koje se objavljuju, ali i ono što se ne prikriva, rekao bih, već nejasno informišu ljudi. Narod bi toliko toga želeo da zna.  Ali, to u ovom trenutku nećemo izdvajati, jer su već počeli da nas tumače drugačije. Smatramo bez argumenata.

 Ponavljamo, nadjite vremena, birajte šta ćete slušati i koga, ali čujte šta kažu naši lekari. Ko će vam to bolje objasniti od Milana Živića, Mome Bojkića i Milana ELenkova, lekara koji su u najgore vreme, na najtežem mestu u tom trenutku u Srbiji, niškom Kliničkom centru, bili na najtežim izazovima u životu.

   I da dodam, sa četvrtim, dr Draganom Tošićem ćemo razgovarati u ponedeljak. Dr Neša Zdravković će nam obezbediti informacije još od dvoje lekara. Treća, već neće da govori!

   Razgovori su bili više nego uznemirujući. Sve ono što ste u nekoj formi čuli na Konferencijama za novinare "u tri" od naših lekara mogli ste da čujete.

................................................................................................

Hristina prvi pirotski primer ! Donirala krvnu plazmu!

Ono što smo pisali o porodici Jovanović, posebno o ćerki Hristini, izazvalo je veliko intresovanje. Rekao bih da je broj poseta i komentara bio rekordan.

   Juče smo dobili vest koju smo čekali. Pravi primer, ali i podstrek za druge. Vlada Srbije je pokrenula kampanju o donaciji krvne plazme.

 Hristina je pre dva u Beogradu, prošla sve analize i dala prvi put plazmu. Prema planu, potrebno je to uraditi tri puta. Za dve nedelje ide  ponovo  da po drugi put to učini i za  mesec dana po treći put. Hristina ne želi o tome da govori. Ovo je informacijom koja vas je intresovala i zbog toga se našla na početku ove naše "šetnje" proteklom sedmicom.

Podsećamo, Hristina je student pete godine Medicinskog fakulteta u Nišu. Prosek ocene  9,93. U svemu je uspešan student. Tako je  u toku treće godine studija radila kao asistent/demonstrator na katedri za fiziologiju. U toku iste godine prisustvovala je  Internacionalnom kongresu iz fiziologije. U toku četvrte godine radila je sama istraživački rad iz fiziologije, a ove istraživanje o temi iz kardiologije  Sestra Jovana je pre godinu dana upisala medicinu, trenutno je druga godina, odličan je student i veoma dobro napreduje.

……………………………………………………………………………………………………….

 Da li će neko pomoći porodici Gocić?

   Da ovo pitanje ste često čitali. Doduše, nisam video da je neko imao ideju kako pomoći ovoj porodici. Da podsetimo, njihova porodična kuća u naselju Radin Do u ulici Ruzmarina, na broju 38 potpuno je izgorela. Četvoročlana porodica živi u Barje Čifliku, kod roditelja supruge, vlasnika Dragana Gocića.

    Pre desetak dana objavili smo i drugi tekst o velikoj nevolji koja je zadesila ovu porodicu. Pozvali smo vlasnike stovarišta gradjevinskog materijala, sve one koji mogu da na bilo koji način olakšaju rešavanje problema ovoj porodici. Objavili smo naš mejl. Do sada nam se niko nije javio. (plusradio010@gmail.com)

  Poslali smo pismo, da pokušamo da preko humanitarne TV emisije ,,S Tamarom u akciji". Odgovora još uvek nema. Saznali smo da oni serije rade po okruzima, odnosno delovima Srbije. 

    Ako smatrate da ste u prilici da nešto učinite, molimo vas, javite se!

………………………………………………………………………………………………………………

       Dovoljno za ovaj pregled. Naravno da ima još dosta toga što se izdogadjalo. Puni su nam mejlovi vaših utisaka. O svemu. O Štabovcima, o ZZJZ, o bakljama, o ponašanju u večernjim satima…

   Polako, treba mera za sve. Ne treba žuriti i u svemu treba biti oprezan.

 Najvažnije, posle ovog pregleda, da ponovo citiramo umnog patrijarha Pavla:

"Da budemo ljudi…"