Na Konstitutivnoj sednici Ženske odborničke mreže u Pirotu za koordinatorku mreže izabrana Milena Dimitrijević, za zamenicu koordinatorke Dragana Tončić

02. jun 2021. 13:39 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U Velikoj sali Skupštine grada održana je Konstitutivna sednica Ženske odborničke mreže Skupštine grada Pirota.

Ženska odbornička mreža okuplja sve odbornice lokalnog parlamenta kojih je ukupno 23 od 56 odbornika.

Pre početka sednice predsednica Skupštine grada, dr Milena Dimitrijević, izjavila je da je Ženska odbornička mreža neformalnog karaktera i nestranačka priča, a njihov cilj je da jedinstveno snažnije utiču na rešavanje problema koji se tiču položaja i statusa žena u lokalnoj zajednici.

Gradonačelnik Vladan Vasić rekao je da je Grad Pirot sa velikim elanom i zadovoljstvom pristupio osnivanju Ženske odborničke mreže i smatra da nema velike podele u javnom životu na muške i ženske poslove. Prema njegovim rečima Pirot ima čime da se pohvali jer je dosta žena među funkcionerima Gradske uprave, odbornicama, članovima Gradskog veća i na rukovodećim mestima ustanova.

Kako je ovom prilikom rečeno, u Pirotu je na rukovodećim mestima u ustanovama zastupljeno 45% žena.

Na samom početku sednice prisutnima se obratila Olja Petrović, narodna poslanica. Potom je na sednici izabrana koordinatorka mreže, zamenica koordinatorke i tehnički sekretar.

Za koordinatorku mreže izabrana je dr Milena Dimitrijević, predsednica Skupštine grada, a za zamenicu koordinatorke Dragana Tončić, načelnica Pirotskog upravnog okruga.