Na Forumu o upravljanju otpadom Regionalna deponija Pirot predstavila svoje razvojne programe i ideju o izgradnji automatske stanice za merenje kvaliteta vazduha

11. mart 2019. 13:45 Gradska hronika Pirot Plus Online

Krajem prošle nedelje Slovačka ambasada u Beogradu organizovala je Forum o upravljanju otpadom i otpadnim vodama. U radu Foruma učestvovali su predstavnici Ministarstva za zaštitu životne sredine Republike Srbije, sanitarnih deponija, lokalnih samouprava i kompanija koje se bave upravljanjem otpadom i tretmanom otpadnih voda iz Slovačke. Nebojša Ivanov, direktor Regionalne sanitarne deponije u Pirotu, koji je učestvovao u radu Foruma sa svojim saradnicima, kaže da je jedan od ciljeva bio da Republika Slovačka predstavi svoja iskustva i aktivnosti iz oblasti upravljanja otpadom i zaštite životne sredine. Tom prilikom Ivanov je govorio o aktivnostima pirotske Deponije i planiranim investicijama. Na Forumu se razgovaralo i o mogućnostima dalje saradnje sa Vladom Slovačke i njihovim kompanijama.

Direktor Regionalne deponije u Pirotu, Nebojša Ivanov, kaže da je na Forumu predstavio ideju o izgradnji automatske stanice za menrenje kvaliteta vazduha u Pirotu koju je nedavno inicirao gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

Saradnja sa Republikom Slovačkom i do sada realizove aktivnosti na Regionalnoj deponiji u Pirotu su dobra referenca za uspostavljanje saradnje i sa drugim ambasadama zemalja članica Evropske unije na polju upravljanja otpadom i zaštite životne sredine, kaže Nebojša Ivanov.