Načelnik Policijske uprave i gradonačelnik Pirota poručili: Bezbednost dece i svih građana prioritet. Migrantska kriza veliki izazov za sve nas

11. septembar 2023. 11:39 Gradska hronika Pirot Plus Online

Čelnici Policijske uprave Pirot, u prisustvu gradonačelnika Vladana Vasića, održali su danas konferenciju za medije na kojoj su  govorili o rezultatima rada od početka godine, ali i o trenutnim aktivnostima pripadnika Policijske uprave Pirot.

Dejan Tošić, načelnik PU Pirot, najpre je kazao da je od početka godine registrovano 628 krivičnih dela, što je za 2,6 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. 

Imali smo nekoliko teških krivičnih dela, dva ubistva i jedan pokušaj ubistva. Ostvareni su dobri rezultati u suzbijanju krijumčarenja narkoticima. Prošle godine zaplenjeno je 18 kg narkotika, a od početka ove godine 509 kg. Bezbednost saobraćaja je takođe na višem nivou, tako da je broj saobraćajnih nezgoda smanjen za 12,4 odsto. Od početka godine na putevima u Pirotskom okrugu život su izgubila dva lica, dok je 76 povređeno. PU Pirot ima pojačane aktivnosti vezane za edukaciju dece osnovnoškolskog uzrasta o bezbednosti u saobraćaju. Pored toga tu su i aktivnosti vezane za iregularne migrante kao i kontrola načina čuvanja oružja u legalnom posedu, istakao je Tošić.

Ono što je ovih dana izazvalo veliku pažnju javnosti i u određenoj meri unelo nemir kod Piroćanaca, jesu dešavanja vezana za iregularne migrante. Evo šta je o tome izvestio načelnik Tošić.

Priliv migranata na naše područje  poslednjih meseci je značajno pojačan. Od početka godine u saradnji sa Graničnom policijom sprečen je nedozvoljen ulazak u zemlju oko 7.000 migranata. Četrnaest krivičnih dela koji su izvršili migranti. Deo naših sugrađana, uz odgovarajuću naknadu, doprinosi da se migranti duže zadržavaju na našem području, rekao je Tošić.

Danijel Janačković, načelnik odeljenja Policije, izvestio je o aktivnostima koje pripadnici Policijske uprave u Pirotu sprovode u cilju povećanja bezbednosti dece u školama:

Migrantska kriza je veliki izazov za sve nas, rekao je tom prilikom Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota. 

Bezbednost dece, ali i svih građana jesu naši prioriteti, istakao je Vasić.

Prestavnici Policijske uprave obišli su i tri pitotske škole - OŠ "Vuk Karadžić", Gimnaziju i OŠ "Sveti Sava".