Načelnica Pirotskog okruga obratila se Ministarstvu poljoprivrede za rešavanje problema oko izdavanja dozvola za kretanje poljoprivrednim proizvođačima

07. april 2020. 15:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Sve službe u gradu prilagodile su rad preporukama Vlade Republike Srbije, organizovale dežurstva i smanjile posao na najmanju moguću meru, ali tako da građani i dalje mogu da im se obrate za sve što je potrebno.

Tako je urađeno i u Pirotskom upravnom okrugu. Tim povodom danas smo razgovarali sa načelnicom Okruga, Draganom Tončič, a ujedno pitali je i o pojedinim problemima sa kojima su nam se obraćali građani.

Načelnica Tončić podsetila je ovom prilikom da inspektorske službe u Okrugu rade, pored dežurstva imaju i terene, tako da nastoje da odgovore svim potrebama građana, ali i sve aktivnosti realizuju po planu.

Prva tema o kojoj je bilo reči je izdavanje dozvola poljoprivrednicima za kretanje, s obzirom da vremenski uslovi pogoduju za brojne radove u polju.

Dragana Tončić je objasnila da se dozvole dobijaju preko resornog ministarstva. Prenosimo vam njenu audio izjavu, s obzirom da prvi deo razgovora nismo uspeli da snimimo kamerom, zbog loše internet veze.

Dragana Tončić - izdavanje dozvola za kretanje poljoprivrednika 07.06.2020.

Ona je naglasila da sve te mogućnosti nisu usklađene sa potrebama poljoprivrednih proizvođača, ima mnogo problema, zbog čega je uputila dopis ministarstvu sa brojnim pitanjima i očekuje da uskoro sve to bude rešeno.