Na dvodnevnom Sajmu peglane kobasice 35 izlagača

18. januar 2015. 09:32 Društvo Pirot Plus Online

Sajam pirotske peglane kobasice biće održan 31. januara i 1. februara u Sportskoj dvorani „Kej“. Prema rečima Bratislava Zlatkova, direktora Turističke organizacije Pirota, prijavljeno je 35 izlagača.

- Pored centralnog dogadjaja, Sajam će imati i propratne manifestacije, u samoj Hali ali i ispred nje. Najavljeno je učešće desetak vinarija i isto toliko proizvodjača sira i kačkavalja. Za izlagače suvenira i proizvoda domaće radinosti ispred hale "Kej" biće posebno opremljen prostor, dok je u vreme održavanja Sajma u prostorijama Omladinskog kulturnog centra planirana prezentacija pirotskih tradicionalnih specijaliteta Udruženja "Temštanke" i "Izvorsko zrno". Cena karte za ovogodišnji Sajam pirotske peglane kobasice ostaće na nivou prošlogodišnje, odnosno 400 dinara, kaže Zlatkov.

O promoterima kao i o samoj satnici vezanoj za organizaciju, mediji će biti obavešteni naredne nedelje. Organizatori su Turistička organizacija Pirota, Udruženje proizvodjača peglane kobasice i Dom kulture, a generalni pokrovitelj je opština Pirot.