Na Djurdjevdan u Pakleštici narodni zbor! "Nijednu kap vode nećemo dati"!

04. maj 2018. 14:00 Društvo Pirot Plus Online

U organizaciji Saveza mesnih zajednica Stara planina i mesne zajednice Pakleštica, u selu Pakleštica na Djurdjevdan 6. maja sa početkom u 11h biće održan veliki narodni zbor protiv izgradnje MHE Pakleštica na reci Visočici i MHE na ostalim staroplaninskim rekama.

Nakon protesta okupljeni će krenuti u šetnju do lokacije "Vladikine ploče" na kojoj je planirana izgradnja 2 km dugačkog tunela za potpuni nestanak Visočice najmoćnije reke na Staroj planini.

Organizatori skupa - Mesna zajendica Pakleštica i Savez mesnih zajednica Stara planina, dobitnici ovogodišnjei nagrade Zeleni list za očuvanje svojih reka i borbu protiv MHE.

Aleksandar Panić predsednik Saveza mesnih zajednica Astara planina, uputio je javnu zahvalnost Goranu triovanu ministru na dolasku u Pirot i porukama koje tada poslao, kao i za Zeleni list, koji je savez dobio, za borbu u cilju očuvanja prirodnih darova Stare planine. Koje je uručio upravo Goran Trivan ministar.

Poziv gradjanima da dodju i pomognu da ne dozvolimo da se zauvek uništi nešto što je garant opstanka svima nama. Za ovaj poduhvat imamo podršku ministra Gorana Trifvana o čemu svedoči i nagrada Zeleni liost koju smo dobili. Naša poruka je jasna :

"NI JEDNU KAP VODE NEĆEMO DATI"