Na Belom Polju bez incidenata

07. april 2014. 13:51 Društvo Pirot Plus Online

Meštani Belog Polja za danas su najavili protest i eventualnu blokadu magistralnog puta Niš – Bugarska kod bivše fabrike boja i lakova Suko jer smatraju da je proizvodnja preduzeća Biogor,koje je otkupilo deo „Suka“ uzročnik povećane aerozagadjenosti u svom neposrednom okruženju.

Član opštinskog veća, resorno zadužen za saradnju sa Mesnim zajednicama, Sreten Savov, bio je na licu mesta, razgovarao sa zainteresovanim stranama i kaže da je ipak preovladao razum, a da meštani jedino, na zakonom propisan način mogu da ostvare svoja prava

„ Jutros sa početkom u 8 časova održao sam sastanak sa predstavnicima MZ Belo Polje. Čuo sam njihov problem i otvoreno smo razgovarali o tome kako da na miran način, bez incidanata, rešimo njihov problem. Oni su uredno i na vreme najavili okupljanje, ali se govorilo i oventualnoj blokadi magistralnog puta i ulaza u Fabriku. Razgovarao sam i sa rukovodstvom fabrike Biogor. Savetovao sam meštanima da ne prave incidente i to se nije dogodilo i da u buduće, kao i do sada, preko nadležnih organa i inspekcija ostvaruju svoja prava“-izjavio je Savov.