Na 25. Salonu knjige u Pirotu brojna gostovanja pisaca, promocije, nagrade za posetioce...

02. februar 2024. 17:18 Kultura Pirot Plus Online

U susret jubilarnom, 25. Salonu knjige i grafike u Pirotu, danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljen program sajma. Sajam organizuje Dom kulture u saradnji sa Narodnom bibliotekom, pod pokroviteljstvom Grada Pirota.

Direktor Doma kulture, Miško Ćirić, kaže da će sajam biti od 7. do 14. februara, a otvoriće pisac Vladan Matijević.

Ćirić ističe da su se trudili da i ove godine organizuju sve ono što je prethodnih godina bilo dobro i što sugrađane interesuje. Poslednjeg dana biće dodeljena sajamska priznanja i objavljeni i nagrađeni učesnici na konkursu za kratku priču.

Bojana Ćirić, direktorka Narodne biblioteke Pirot, rekla je da će gosti sajma biti nagrađivani pisci, profesori književnosti i univerzitetski profesori. Pisac Vladan Matijević će otvoriti sajam 7. februara u 18 časova, a promocija njegovog romana “Pakrac” biće iste večeri od 19 časova. Tradicionalno, na sajmu Biblioteka besplatno učlanjuje đake prvake u bioblioteku. Prema rečima direktorke, ove godine je 409 prvaka učlanjeno, članske karte će biti podeljene na sajmu 8. i 9. februara, kada će se i družiti sa piscem za decu Aleksandrom Janjuševićem.

Cene karata za ulaz na sajam su 30 dinara za decu, 50 za odrasle i 100 porodična.  

Na Salonu knjige i grafike učestvovaće izdavačke kuće koje su bile i ranijih godina, nekoliko novih učesnika, a prvi put će na sajmu biti i Muzej grada Nikšića sa svojim izdanjima, naveo je direktor Doma kulture, Miško Ćirić.

Sajam će se održati u Hali Kej i otvoren je svakog dana od 10 do 20 sati.