Muke po Zorana! VIDEO

14. mart 2014. 07:33 Sport Pirot Plus Online

Druga liga Istok

Derbi 20.kolo

Hala Kej,18 h

Pirot Pirot - Jagodina

Zoran Petrović , sigurno je jedan od najboljih trenera koji su sa strane došli i radili u nekom od pirotskih timova. Što se košarke tiče, u novijoj istoriji ovog sporta u Pirotu, nema konkurenta. Ovaj stručnjak uspeo je da u Pirotu, napravi podvig ! Čudo! Najpre je pirotski tim uveo u Drugu ligu, a potom u ovom veoma kvalitetnom rangu redjao pobede sa “ekipom bez rostera “, ili, ako hoćete jasnije, sa nedovoljnim brojem igrača. Uz sve to i ono malo što je imalo, često su napadale povrede I bolesti! I tako igrali!

U subotu se igra derbi !

Dolazi najbolji protivnik, skoro izvesni prvoligaš, Jagodina! Na treningu u četvrtak, kada smo sa njim razgovarali, Petrović je imao šest igrača “koji ulaze u igru” i dvojicu rezervista! Dakle, nema ni “na dva koša”. Vladislav Stanisavljević i Dušan Filipović ove nedelje bili su više na terapiji, nego na tribinama Hale Kej. Loptu nisu “pipnuli”!

Petrović, medjutim, u tome je jedna od njegovih vrednosti, ne unosi paniku, ne strepi “ne kuka”, već hrabro podiže glas verujući da će ponovo Stanisavljević i Filipović “stisnuti zube” (nije prvi put) i da će odigrati derbi. Dva važna igrača!

Iako svestan situacije, pobedi se nada I njegova “desna ruka” na terenu, kapiten Miodrag Stojanović. Popularni “Skansi” kaže da je njegov trener I saigrači navikli na muke !

Gledaoci su potrebni u subotu, potrebniji nego ikada! Igra se derbi, a njihovom timu je teško! Zajedno samo mogu do pobede!