Možda će nekome biti, bar malo neprijatno! KMF Pirot ispao iz Druge lige!

16. april 2019. 11:31 Sport Pirot Plus Online

Druga futsal liga

20. kolo

Hala Kej 19 h

Pirot KM Pirot – KMF Požarevac 3:3 ( 1:1)

KMF Pirot: Despotović, Pejčić, Krstić, Pešić, Simonov, Nikolić, Ristić, Velev, Brunčić, Ćirić

Strelci: 1:0 Nikolić 16.min. 1:1 Milašinović 19.min. 2:1 Pejčić 23.min. 3:1 Ristić 25.min. 3:2 Randjelović 30.min. 3:3 Milašinović 32.min.

Završen je "hod po mukama"!

KMF Pirot, ako je to neko hteo, ako je nekome bio cilj, da razbije ovaj Klub, uspeo je, KMF Pirot, prvi put u istoriji ISPAO JE IZ DRUGE LIGE ! Možda će nekome, bar malo, biti neprijatno.

KMF Pirot osnovan je 2006. Samo tri godine kasnije postao je najbolji sportski kolektiv u gradu i igrao najjače takmičenje , Prvu ligu. Hala Kej bila je prepuna, dolazili su najveći majstori malog fudbala, tada to nije bio futsal!

Ekipa Milana Tošića se još dva puta vraćala u Prvu ligu. Ukupno 4 godine , ovaj naš Klub bio je član najkvalitetnijeg ranga u zemlji!

Šta se sve dogadjalo kroz poslednjih nekoliko godina poznato je brojnim ljubiteljima malog fudbala koji su punili Halu Kej. Neusahle ambicije jednog čoveka, bivšeg kapitena, trenera, najboljeg igrača, što je teška ironija, da bude glavni, da bude broj jedan, uticale su da najpre pokuša da organizuje lažnu sednicu Skupštine , da napravi "puč" i smeni legalno rukovodstvo. I nije uspeo! PRAVDA je rekla –NE MOŽE . Potom krivične prijave Sudu, protiv predsednika KMF Pirot, ponovo je PRAVDA rekla – SVE JE ČISTO.

Kada sve to nije moglo, osnovano je Udruženje gradjana, na šta su naravno imali pravo, ali samo to, i formiran je KMF Pirgos.

I onda , kao veoma često u našem narodu - podela za NJEGA ili za N JEGA . Dobro je poznato da su svi pirotski majstori malog fudbala , makar i na osnovu toga što igraju dobro ovu igru, zapošljavani i velikoj fabrici. I to je takodje uticalo. Igrači, koje je "izmislio" Milan Tošić i koje nikada i niko ne bi znao da nisu obukli dres KMF PIROT, stigli su lako do posla i igrali.

Kada se dogodio "puč" nekoliko njih, izuzev Dušana Krstića , Miloša Pejčića, Slobodana Ristića, ( svaka im čast) ostali su verni svom matičnom klubu. Ostali, neću da ih nabrajam , prešli su u Pirgos. Po klubovima Okružne lige sakupljeni su talentovani igrači i sada KMF Pirgos ima sigurno dvadesetak "futsalera" .

Kada sam sinoć napuštao Halu Kej , ovu ekipu ne pratimo upravo iz razloga jer je nastala na način kako smo opisali, oni su se zagrevali za meč sa Gvozdenim pukom!!!

Evo ih!

Naravno da ne želim da ulazim u dubinu , u sve razloge. Dva nekorektna poteza ostala su kao "živa rana"!! Pokušaj održavanja nelegalne Skupštine i krivična prijava protiv predsednika KMF Pirot!!!. Ajde onaj treći oko igrača, njihova stvar i tu nema komentara.

Ima komentara , medjutim, u načinu na koji se ovaj Klub finansira i da li je biti odbornik ulaznica za rešavanje svih problema. Koliko znam i Ivana Savić je odbornica, a ŽRK Pirot muku muči s finansijama.

Da bi se KMF Pirgos finansirao, kao u tursko vreme, odredjen je ,,danak,, nekim institucijama, neću ih pominjati, jer će im biti neprijatno i Klub koji još nema pravo na sredstva iz Budžeta , finansijski je osiguran da može da putuje, igra, plaća sudije, kupuje ili dobija na poklon opremu!

Eto, ovo sam morao da napišem, kako bi mi savest bila čista.

Naravno da ona japanska "da cveta hiljadu cvetova" jeste dobra poruka , ali da li grad ovakve veličine može da ima dva boks kluba, dva stonoteniska kluba, dva šah kluba, dva kluba za mali fudbal. Čak, jedan od trenera Jedinstva i Tanasko Rajića reče, da je teško obezbediti 11 igrača i da dva kluba u Zoni "teško dišu"!

Toliko, ko misli drugačije, izvolite.

.........................................................................................

A sad i o derbiju začelja.

Igralo se s mnogo nervoze, naboja sa obe strane. Teže je naravno bilo našem timu jer im je bilo potrebno prosto nemoguće, da sve mečeve dobiju, a da rivali Poraževac i Ekonomist izgube sva tri meča do kraja.

Nada poslednja umire i naši momci pokušali su sve što je u njihovoj moći, izvukli su maksimum!

Prvo poluvreme bilo je pirotsko u svemu. Golom Nemanje Nikolića domaći su poveli , gosti izjednačili pred sam kraj prvog dela.

Ekipa Marka Kostića i Milana Tošića krenula je u nastavku efikasnije. Za dva minuta Pejčić i Ristić doveli su Pirot u vodjstvo – 3:1!. Zatim je krenulo još nervoznije. Gostima sudije nisu valjale, mada i domaći nisu bili oduševljeni. Požarevljanima su, takodje , dva minuta bila dovoljna za 3:3, za rezultat koji ih ostavlja u Ligi. Bilo je prekida, igralo se na ivici incidenta jedno vreme, ali se na kraju sve završilo pozdravima.

Požarevac ostaje drugoligaš, KMF Pirot je ispao. Igraće u Trećoj ligi, zajedno sa drugim pirotskim timom!!! Kakva ironija.

I na kraju, nije nam bilo do razgovora i meni ni Tošiću, ipak...

I eto to je priča, tužna naravno. Posle 13 godina "vojevanja" u Prvoj i Drugoj ligi, KMF Pirot, posle mnogo muka i različitih nevolja, na jesen, igraće u trećem rangu!

Da li vam ova priča zvuči normalno!!!???