Mokra stena ponovo preti u kanjonu Temštice! Ponovni kvar na dalekovodu prema Toplom Dolu i Zaskovcima otklonjen. Gostuša još uvek bez struje

30. januar 2021. 21:21 Gradska hronika Pirot Plus Online

Meštani Toplog Dola i Zaskovaca ponovo su danas u problemima. Vremenski uslovi, noćašnja kiša, potom sneg, visoka temperatura tokom dana uslovili su otapanje snega i leda .

    Danas od ranih jutarnjih časova nije bilo struje u Toplom Dolu i Zaskovcima. Iz Distribucije nam je rečeno da je ekipa na terenu .

Kvarovi su otklonjeni oko 20 h. Kako se sneg i led tope i padaju, provodnici se ljuljaju, kažu u Distribuciji i zbog toga dolazi do kidanja. 

   Granje pod teretom snega i leda pada na provodnike i kida ih, objašnjavaju u Distribuciji.

   Struje nema i u Gotuši. Ekipa je na terenu. Kvarovi nisu još uvek otklonjeni   

………………………………………………………………………………………………

   Danas je ponovo došlo do pucanja stena u kanjonu Temštice. Problem je što su se stene odronile na više mesta

  Razlozi za pucanje stena su poznati. 

Kada se voda zamrzne njena zapremina se poveća oko 9%, to dovodi do pucanja stena u čije šupljine se voda dalje zavlači. Kasnije, ta voda se zamrzne, širi i na taj način se postupak ponavlja sve dok stena ne popusti pred vodom...

 Miljana Stojanovića, predsednika MZ Topli Do, večeras smo pronašli na putu od Toplog Dola prema Pirotu. 

   U Toplom Dolu palo je još 20 cm snega... Radnici Distribucije Dragan Petrović i Dalibor Veljković od jutros su na terenu i oko 20 h su uspeli da poprave kvar! Stgla struja u Topli Do i Zaskovci. Meštani su im mnogo zahvalni!

    Najviše me zabrinjava što su pukotine na Mokroj steni iz dana u dan sve veće i pitanje je vremena kad će stene pasti na put.