Mobilni informativno – preventivni centar MUP - a na usluzi meštana udaljenijih sela

10. mart 2020. 15:05 Društvo Pirot Plus Online

Počev od danas pa do petka, 13. marta, ekipa Mobilnog informativno – preventivnog centra MUP – a Republike Srbije obilaziće udaljenija sela na teritoriji Pirotskog okruga. Cilj je da se građanima koji žive daleko od administrativnih centara omogući da lakše dobiju lična dokumenta, poput pasoša ili lične karte. Tom prilikom pripadnici resornog ministarstva će razgovarati sa meštanima i o drugim pitanjima, eventualnim problemima i donekle ih upoznati sa svojim aktivnostima. Danas je Mobilni informativno – preventivni centar bio u Dojkincima.

Meštani su, bez sumnje, zadovoljni ovakvim načinom saradnje jer na lakši način mogu da dođu do neophodne dokumentacije, a svoj boravak u gradu iskoriste na drugi način.

Oficir odeljenja u policiji PU Pirot, Dejan Kostić, kaže da je ekipa Mobilnog centra srdačno prihvaćena od Dojkinčana, da su razgovarali sa njima o životu u selu, i da je u planu obilazak još nekoliko sela sa teritorije Pirotskog okruga.

Za ovu akciju opremljen je kombi, Mobilni informativno – preventivni centar, koji je MUP Republike Srbije dobio u okviru projekta sa Saveznom Republikom Nemačkom, koja je i donirala vozilo. Vozilo je opremljeno svom neophodnom opremom.