Mnogi je vole, ONA je, ipak, naša, mi je moramo sačuvati

03. avgust 2020. 14:51 Društvo Pirot Plus Online

Posle teksta koji smo  objavili pod naslovom "Zaplakala Stara planina" stižu komentari, fotografije.

 Nastavićemo, verujući da ćemo zajedničkim snagama nešto promeniti. U nama, u organizaciji  turističke sezone, u svim onim detaljima koji su bitni da jednog dana imamo uredjenu prirodu, kakvu imaju drugi.

Naša prednost je u tome da ovu izazovnu divljinu, plemenite potoke, vodopade, reke, pašnjake nema niko. Stara planina je po mnogo čemu jedinstvena. Pitoma i "narogušena", nasmejana i ljuta, ispresecana planinskim potocima, koji u proleće kada se topi sneg znaju da budu nemirne reke.

   Da li smo i koliko svesni bogatstva koje imamo i kako ćemo dalje umeti da je ne samo sačuvamo, već učinimo pristupačnijom na civilizovan način, a da ne ugorozimo njenu prirodu, divljinu, netaknutu prirodu, zavisi od nas.

Niko neće brinuti o tome, ako mi Piroćanci to ne uradimo.

Olivera Petrović poslala nam je fotografije snimljene ispod Planinarskom doma. Čekamo izuzetnog čoveka, ljudinu, Nikolu Mirotića, ENBIEJ ASA! Da ga ne uplašimo i dovedemo u neodumicu.

Juče su se kolone automobila slivale od Slavinje, Rosomača, Visočke Ržane, Dojkinaca, Rsovaca. Tragovi su ostavljeni.

   Saznajemo da su brojne ekipe Komunalca danas na Staroj planini. Do sledećeg vikenda možda, kada će se, daleko bilo, sve ponoviti.