Mlekarsku školu posetili vršnjaci partnerske škole iz Požege

31. maj 2024. 12:41 Društvo Pirot Plus Online

Danas su Mlekarsku školu sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota posetili vršnjaci iz prijateljske Poljoprivredne škole sa domom učenika „Ljubo Mićić“ iz Požege.

Učenici drugog razreda obrazovnog profila veterinarski tehničar u pratnji nastavnika su obišli Mlekarsku školu, mlekarsku i pekarsku radionicu. Tom prilikom su se upoznali sa vršnjacima iz Mlekarske škole istog obrazovnog profila. Zajedno će u toku dana obići manastir Sveti Jovan Bogoslov, i farme „Ravna šuma“ porodice Vasov i „Magi“ Sergeja Ivanova.

Pored druženja sa vršnjacima, učenici obrazovnog profila veterinarski tehničar će imati priliku da upoznaju autohtone sorte životinja pirotskog kraja.

Obraćajući se gostima iz Požege direktor Mlekarske škole, Nenad Đorđević, je istakao:

„Veliko mi je zadovoljstvo da Vas pozdravim ispred Mlekarske škole i poželim vam dobrodošlicu u grad Pirot i Mlekarsku školu. Iskreno prijateljstvo i međusobna saradnja naših škola traje desetak godina unazad. Ova nit iskrenog prijateljstva je bogatstvo koje trebamo čuvati i negovati, danas mi, a sutra generacije koje dolaze. Saradnja naše dve institucije već je rezultirala koprodukcijskim filmom „Kolo sreće“ kojim su naši učenici imali zapažen nastup na takmičenju domova učenika iz Srbije na filmskom festivalu u Jagodini. Ovaj projekat je samo jedan od primera dobre prakse. U planu je još puno zajedničkih projekata, koji će samo održavati i jačati naše dve institucije, na obostrano zadovoljstvo.“