Mlekarska škola priprema profil tehničara za biotehnologiju

12. mart 2014. 09:12 Društvo Pirot Plus Online

Na sastanku direktora srednjih škola koji je nedavno održan u Nišu jedna od tema bio je predstojeći upis u srednje škole. Milan Vučićević, direktor Mlekarske škole „Obren Pejić“, kaže da je Planom upisa ovoj školi odobreno da upiše dva odeljenja, s tim što je u pripremi i novi obrazovni profil.

-Princip Ministarstva prosvete je da su se za predstojeću školsku godinu rukovodili planom upisa od proše godine, tako da je smanjeno jedno odeljenje. Što znači da ćemo imati dva odeljenja, jedno odeljenje 30 učenika za smer prehrambeni tehničar i jedno kombinovano odeljenje, koje podrazumeva 10 učenika za prerađivače mleka , 10 za mesare i 10 pekara. Ono što smo najvili u pripremi je novi obrzovni profil tehničar za biotehnolgiju, ukoliko uspemo da verifikujemo imaćemo treće odeljenje kao novinu- kaže Vučićević.

Konačnu reč o novom obrazovnom profilu daće nadležno ministarstvo, kaže Vučićević. Kada je reč o trenutnim aktivnostima direktor Vučićević kaže da se učenici pripremaju za predstojeća takmičenja

-Trenutno je u toku priprema za regionalnu Domijadu krajem marta. Kulturni deo biće u Negotinu, domaćin će biti Poljoprivredna škola sa Domom učenika u Bukovu, a sportski deo u Vranju, gde će domaćin biti Dom učenika srednjih škola. A zatim prirpeme za takmičenje škola sredinom maja u Novom Sadu u školi „Pavle Savić“, mi ćemo i tu imati takmičare kod mesara, pekara i prehrambenih tehničara - dodaje Vučićević.