Mlekarska škola ove godine upisuje tri odeljenja

26. maj 2015. 08:10 Društvo Pirot Plus Online

Milan Vučićević, direktor Mlekarske škole, rekao je u Jutarnjem programu Plus radija da su njihovi učenici u poslednje vreme najviše okupirani pripremama za maturu koju će proslaviti ove nedelje, a nakon toga ih čeka polaganje završnih i maturskih ispita.

- Uskoro kreće matura, a početkom jula predstoji upis prvaka. Odobrena su nam 3 odeljenja, Prehrambeni tehničar 30 učenika, Tehničar za biotehnologiju 30 učenika, i jedno kombinovano odeljenje trećeg stepena - Prerađivač mleka 10, Pekar 10 i Mesar 10, naveo je Vučićević.

Pored toga, u Melarskoj školi se pored brojnih nastavnih aktivnosti odvija i proizvodnja kačkavalja po kojoj je pirotski kraj čuven. Proizvodnja se, kako Vučićević kaže, odvija uobičajeno i nastoji se zadržavanju većeg nivoa proizvodnje što omogućava i niže cene proizvoda. Direktor je izrazio nadu da će uskoro biti završena i adaptacija odeljenja za proizvodnju jogurta pa da se i jogurt nađe na našem tržištu. U suštini, ovo je visok nivo proizvodnje za jednu školsku radionicu, istakao je Milan Vučićević.