Mlekarska škola na još jednoj velikoj manifestaciji

07. novembar 2018. 11:30 Društvo Pirot Plus Online

Mlekarska škola sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ predstavila je svoje proizvode prethodnih dana na eminentnom Sajmu prehrane u Beogradu. Naime, 5. i 6.novembra u Beogradu je održan „Belgrade Food Show“. Ova manifestacija je zamišljena kao dvodnevno okupljanje kupaca i distributera premijum i visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda sa odabranim proizvođačima. Taj dvodnevni sajam su organizovale Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Asocijacija za promociju srpske hrane sa ciljem da se srpska i regionalna prehrambena industrija približi inostranim kupcima.

Manifestacija je imala izlagački, edukativni i preduzetnički karakter. U izlagačkom delu, proizvođači su predstavili svoje najnovije proizvode od voća, povrća, mesa i mleka. Konferencijski deo, otvoren za sve goste, bavio se ključnim temama kao što su globalni trendovi, perspektive srpske visokokvalitetne hrane, putevi do tržišta i prilike za izvoz, stavovi i očekivanja kupaca, priče o uspehu… Preduzetnički karakter se ogledao u okupljanju preko 80 najznačajnijih proizvođača iz Srbije i jugoistočne Evrope koji su imali priliku da razmene iskustava, sklapaju međusobne dogovore, nadograđuju znanja, prepoznaju najbolje mogućnosti za investicije...

Sajam su svečano otvorili u nedelju ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i američki ambasador u Srbiji Majkla Skot koji su imali priliku da degustiraju pirotski brend i lično se uvere u kvalitet. Takođe, imali su priliku da čuju priču o istorijatu pirotskog kačkavalja, tradiciji, načinu proizvodnje, kako i o Mlekarskoj školi koja je ovlašćeni proizvođač ovog brenda.

Kako kaže Aleksandar Mančić, nastavnik u Mlekarskoj školi i šef proizvodnje, ovo je bila izuzetna prilika da se na jednom mestu nađu najznačajniji proizvođači prehrambenih artikala na Balkanu.