Mlekarska škola u susret jubileju - radionice, temati, degustacija proizvoda

27. oktobar 2020. 10:05 Društvo Pirot Plus Online

Mlekarska škola sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota ove godine obeležava značajan jubilej, 75 godina postojanja i rada. Škola je osnovana 1945. godine kao niža poljoprivredna, stočarsko - mlekarska škola. Od 1950. godine škola postoji i radi kao specijalizovana mlekarska, za obrazovanje kvalifikovanih kadrova za rad u neposrednoj proizvodnji i preradi mleka.

To je bio povod da danas posetimo školu i razgovaramo sa direktorom Nenadom Đorđevićem.

Ono što Mlekarsku školu čini jedinstvenom je njen rad i učenje koji su osnova dualnog obrazovanja, kao i njena preduzetnička delatnost. Više od 5000 učenika je za ovo vreme steklo znanje iz oblasti prehrane. Danas su to radnici u fabrikama, profesori, inženjeri prehrambene tehnologije, vlasnici sopstvenih firmi...Značajan jubilej Mlekarske škole koji nas čini ponosnim i obavezuje nas da čuvamo ono što su generacije pre nas stvorile i negovale. Na žalost zbog sveukupne situacije uzrokovane pandemijom korona virusa, prinuđeni smo da jubilej obeležimo na malo drugačiji način od uobičajenog, kroz niz onlajn aktivnosti, rekao je direktor Đorđević. 

Ovogodišnji „Dani hleba i sira“ će biti revijalnog karaktera, a kupci koji u subotu, 31. oktobra i nedelju, 1. novembra posete neku od naših prodavnica u gradu imaće priliku da degustiraju proizvode iz naše pekarske i mlekarske radionice, napomibnje Nenad Đorđević.