Mlekarska škola na takmičenju iz preduzetništva

12. mart 2015. 08:00 Društvo Pirot Plus Online

Učenici Mlekarske škole učestvovali su na takmičenju iz preduzetništva u Nišu. Direktor škole, Milan Vučićević rekao je da su oni godinama aktivni u ovom programu, i da iako nisu osvojili nijednu nagradu, učenici su dostojno prezentovali i sebe i svoju školu i svoje đačke kompanije.

- Cilj ovog takmičenja je da se podstakne preduzetnički duh kod učenika tako da oni osmišljavaju svoje đačke kompanije i prezentuju ih na tim takmičenjima, a kasnije u životu mogu da se udruže i krenu u ozbiljnije vode, ovo je samo neka vežba ili priprema, istakao je Vučićević.

U narednom periodu sledi najveće takmičenje prehrambenih škola koje se tradicionalno organizuje sredinom maja. Ove godine biće u Novom Sadu, a prošle godine takmičenje nije održano zbog poplava, objasnio je Vučićević i izrazio nadu da će ove godine sve biti u redu i da će imati svog učenika, predstavnika na tom takmičenju. U toku su pripreme i školska takmičenja.

Kada je proizvodnja i prodaja proizvoda u pitanju, direktor kaže da, s obzirom da su povećali proizvodnju, prodaja malo kasni. Mleka ima i više nego dovoljno, treba pojačati prodaju, otvoriti nova tržišta i slično.