Mladen Šarčević: Video sam optimizam u Pirotu! Grad zdušno pomaže obrazovne ustanove! Primer dobre saradnje!

19. oktobar 2016. 21:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević danas boravi u Pirotu. Prema protokolu njegove posete najpre se sastao sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem i njegovim saradnicima.

Delegaciju pored ministra prosvete i predstavnika ovog Ministarstva čine i predstavnici Školske uprave Niš, Dragan Gejo načelnik Školske uprave Niš i Milena Mišić predstavnik ŠU Niš. Posle sastanka sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem ministar se u Svečanoj Sali Gimnazije sastao sa svim direktorima osnovnih i srednjih škola i direktorkom Predškolske ustanove.

U okviru svoje posete Ministar prosvete Mladen Šarčević je obišao Mlekarsku školu.

U razgovoru sa novinarima ministar Šarčević je istakao da lokalna samouprava izuzetno vodi računa o svom školstvu, a da je posebno zadovoljan Mlekarskom školom kao obrazovno-proizvodnim kapacitetom.

Za Pirot je vaoma važno i funkcionisanje Saobraćajnog školskog centra. Ministar Šarčević je bez kolebanja rekao da će ovaj Centar u Pirotu biti obnovljen.

Gradonačelnik Vladan Vasić kaže da će Grad i dalje izdvajati sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i da se velika pažnja posvećuje razvoju sporta među školskom omladinom.