Mladen Šarčević: Gimnazija u Pirotu pravi primer za dvojezična odeljenja! Uskoro i Francuska škola u Beogradu!

02. novembar 2016. 12:30 Društvo Pirot Plus Online

Ministar prosvete Mladen Šarčević u razgovoru sa Kristin Moro, ambasadorkom Francuske u Beogradu, izjavio je da će Francuska škola u Beogradu u najskorije vreme dobiti verifikaciju.

Šarčević je u razgovoru sa ambasadorkom Francuske Kristin Moro naglasio da je francusko-srpska saradnja u školama dobra, navodeći primer Gimnazije u Pirotu, gde se nastava paralelno odvija na srpskom i francuskom jeziku.

Ministar je ambasadorku Francuske upoznao o predstojećim planovima i projektima, a na sastanku u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dogovoreno je da se tradicionalno dobra saradnja Srbije i Francuske proširi na svim nivoima.

Govoreći o položaju francuskog jezika u obrazovnom sistemu Srbije, ambasadorka Moro je navela da, pored bilingvalne nastave u gimnazijama u Srbiji, postoji i zainteresovanost srednjih stručnih škola za uvođenje ovakvog vida nastave.

Osim podrške dvojezičnoj nastavi u Srbiji, Moro je istakla da Francuska podržava i druge projekte koji za cilj imaju učenje francuskog jezika koji su namenjeni kako učenicima, tako i nastavnicima.

Šarčević i Moro su izrazili očekivanje da će se saradnja u oblasti nauke i obrazovanja još više učvrsti.

Preuzeto sa Portala B 92