Miško Ćirić: Zadovoljni smo realizacijom aktivnosti Doma kulture u ovoj godini, očekujemo da sledeća bude još bolja!

21. decembar 2018. 10:00 Kultura Pirot Plus Online

Direktor Doma kulture, Miško Ćirić, održao je konferenciju za novinare na kojoj je sumirao rezultate rada ove ustanove u 2018. godini i najavio programe koji su već isplanirani za početak sledeće godine.

Godinu koja je na izmaku karakteriše veliki broj koncerata, Sajam knjiga, Pirotsko kulturno leto, brojne predstave, Sajam lova i robolova, koncerti sekcija Doma kulture, gostovanje Folklornog ansambla na festivalu u Portugaliji, ali i druge aktivnosti, s obzirom da je Dom kulture učestvovao u organizaciji raznih događaja u gradu, naveo je Ćirić. Ovom prilikom Ćirić je posebno istakao da je bioskop radio odlično i da je preko 20.000 ljudi posetilo bioskop.

Do kraja godine predstoji još nekoliko koncerata i biće organizovan doček Nove godine na trgu. Ovog vikenda građanima će se predstaviti sve sekcije Doma kulture. U novogodišnjoj noći u centru grada pevaće Mira Škorić i Dragan Kojić Keba, a u ponoć će biti upriličen i vatromet. Program će početi oko 22 časa. Ćirić je apelovao na građane da ne bacaju petarde.

Miško Ćirić naglašava da su zadovoljni kako je protekla ova godina i očekuje da naredna bude još bolja.

Kada je u pitanju plan rada za 2019. godinu, direktor Doma kulture kaže da je danas raspisan Konkurs za kratku priču koji prethodi Sajmu knjiga. Žiri čine Dejan Stojiljković i Goran Gocić.