Miša Flegar: Stečaj bez ukudanja radnih mesta i proizvodnje

29. maj 2014. 13:40 Privreda Pirot Plus Online

Situacija u Kompaniji AHA Mura Prvi maj je veoma složena i teška, rekla je pored ostalog za Plus Radio, direktorka Miša Flegar. Ona kaže da je ovaj period, od trenutka uvodjenja stečaja, iskorišćen za podrobniju analizu sveukupne situacije i uspostavljanje bliže saradnje sa resornim ministarstvima. Takodje rekla je Flegar, stečajni upravnik, Stevo Radovanović, će uskoro doći u Pirot, a reč je o čoveku koji se zalaže za očuvanje svih proizvodnih pogona i radnih mesta zaposlenih.

- Prema informacijama kojima raspolažem stečajni upravnik Stevo Radovanović, se definitivno zalaže da se Preduzeća na zatvaraju jer je ,kako u Sloveniji tako i u Srbiji danas jako teško doći do posla ili obezbediti nova rtadna mesta. Saznajem da bi on za nedelju dve morao doći u Pirot kako bismo razgovarali o trenutnoj situaciji i planovima za izlazak iz krize. Inače uspeli smo da ovih dana ostvarimo kontake sa nadležnim ministarstvima i treba uskoro očekivati nastavak razgovora o AHA Mura Prvi maj.

Veoma je važno i to što sada veći broj novih , mladih radnika, koji su prošli obuku, ostvaruje potreban i kvalitet i kvantitet, kaže, direktorka Flegar. Uz očekivane investicije u narednom periodu realno je očekivati bolju situaciju u Prvom maju.

Emisija Buđenje, intervju sa direktorkom Aha Mura Prvi maj Mišom Flegar: