Miroljub Marjanović: Ako se ne dese novi slučajevi, čuvanje svinja u selima na kružnom putu od aprila!

07. oktobar 2021. 11:36 Gradska hronika Pirot Plus Online

Ovih dana Berilovčanje, Izvorci, Krupčanje, Velikoselci, Jovanovčanje, Trnjanci, Ržanci  ponovo zovu. A zvali su i ranije. Pitaju ljudi dokle!?

Dokle zabrana i dokle ne mogu da čuvaju svinje.

....................................................................................

 Sećam se, tamo negde početkom prošle godine bilo se nakupilo mnogo posebnih događaja.  Nema ih svaki dan.

Požar na Staroj planini, svinjska kuga, Kovid, ona poplava na regionalnom putu za Blato.

Sećam se da je tih dana, naš gradonačelnik  rekao da sam  unosio paniku među ljude.

To je izazvalo reakcije i negde u  drugoj polovini godine, pošto su još neki događaji eskalirali, “podsetio” me  da – citiram

Dolaze januar, februar  ...

I  februar je stigao i mi smo zbog “panike” koju smo unosili i svega kasnijeg što je izašlo “iz mog pera” rigorozno kažnjeni sa 1.500.000 dinara.  Toliko su naši troškovi za dva meseca. I ovih dana u Agenciji Golobović, prave računice.

Kako ćemo!? Nema para!

Uz to, čak šest tužbi je stiglo koje su protiv mene podneli Zoran Panić Tv Pirot, Vita Ćirić, dopisnik Večernjih novosti I Aleksandar Ćirić , vlasnik Portala PV. Inače kum šefa kabineta Aleksandra Ćirića.

..........................................................................................

Zašto ovakav uvod? Zato što se bliži kraj godine, zato što  imamo problem da odobrovoljimo neke direktore da govore za naše medije, zato što Presing sa gradonačelnikom čeka osmu nedelju i zato što je svinska kuga ponovo aktuelna

............................................................................................

Elem, još u četvrtak smo dobili odobrenje iz Ministarstva poljoprivrede  da možemo da razgovaramo sa izuzetno ljubaznim, predusretljivim Miroljubom Marjanovićem rukovodiocem Regionalnog centra za suzbijanje afričke kuge svinja Regionalni centar Niš koji pokriva i Pirotski upravni okrug .

Od petka do juče stalno nešto nepredviđeno. Juče sam, naprimer sve uradio, ali sam negde zaturio tekst. Ovo je drugi, iskreno, onaj juče bio je bolji!

................................................................................................

Zoran Aleksić, predsednik Lovačkog udruženja "Ponišavlje" rekao nam je pre neki dan, da od aprila nije ustreljena nijedana divlja svinja zaražena AKS-om.

Ako se ništa nepredviđeno ne desi, dragi Berilovčanje, Izvorci, Krupčanje, Velikoselci, Trnjanci, Ržanci , nadajte se, tamo na proleće, u aprilu, ćete moći ponovo da čuvate svinje!