Miroljub Djordjević: “Najveći most prijateljstva na Balkanu”! Igraju veterani Radničkog i Spartaka iz Plevena. Jubilej, 80 godina druženja!

28. maj 2018. 10:00 Sport Pirot Plus Online

Sve je počelo krajem tridesetih godina prošlog veka. Tadašnji fudbaleri Omladinca započli su druženje sa igračima Spartaka iz Plevena. Rat je prekinuo tradiciju, da bi posle 1950, godine, druženje nastavljeno. Generacije i generacije čuvale su ovo prijateljstvo i nema godine kada se bivši fudbaleri ova dva kluba nisu sastajali. U Plevenu je organizacija u Klubu i u Bugarskoj drugačija. Postoji Liga veterana i Spartak iz Plevena je jedan od osnivača te lige. Ovde u Srbiji to ne postoji i veterani se okupljaju samo u ovakvim prilikama. Neki čak i ne dolaze na Stadion. Da li Klub ne pokazuje interesovanje, ili veterani ,,nemaju vremena,, da se posvete tradiciji i svom Klubu, to je već njihova stvar. Šteta je što nisu bliži jedni drugima.

Veterani Radničkog i Spartaka iz Plevena obeležiće “Najveći most prijateljstva na Balkanu” kako je rekao legendarni fudbaler Miroljub Đorđević. Na Stadionu kraj Nišave veterani Radničkog i Spartaka iz Plevena odigraće utakmicu u čast 80 godina druženja. U ekipi Spartaka igraće i nekadašnji najbolji bugarski fudbaler Plamen Getov.

Utakmica se igra u utorak 29.maja u 16:30 minuta.