Miroljub Antić: Pod vodom je naših 12 plastenika jagoda. Čistićemo sami, očekujemo i pomoć u nadokani štete

13. januar 2021. 13:56 Društvo Pirot Plus Online

Tragom jučerašnje informacije zabrinutih zadrugara Socijalno zemljoradničke zadruge "Nove perspektive", koji su nam se obratili otvorenim pismom, u kojem se navodi da je posed sa 12 plastenika pod jagodama u naselju Rogoz gotovo uništen nakon poplave, obišli smo ovaj posed. 

Tamo nas je čekao Miroljub Antić iz zadruge Nova perspektiva, koji je rekao da je preko noći uništeno sve što je posadjeno u jesen 2020.godine. 

On dodaje da su se pre dve godine, zbog finansijske dobiti odlučili na uzgoj jagoda u dva plastenika, a u saradnji sa PSSS Pirot i lokalnom samoupravom nabavljeni su rasadi i plastenici. 

Posao je proširen i očekivanja su bila velika... Sada, dodaje Antić, moraju da krenu od "nule". Prvenstveno će raditi na čišćenju prostora, a zatim očekuju i pomoć grada i humanih ljudi. 

On se osvrnuo i na priče pojedinih meštana koji su se javili našoj redakciji i rekli da tamo nema zasada jagoda, i da informacije nisu tačne. 

Kako će se dalje odvijati ova priča, sa kakvim namerama i ko je u pravu, pokušaćemo da saznamo kad se celokupna situacija smiri.