Mirni protest članova sindikata "Nezavisnost" kompanije Tigar Tajers. Zahtevi: Povećanje plate za 15.000 dinara i izmena kolektivnog ugovora

18. decembar 2021. 15:01 Privreda Pirot Plus Online

Ispred ulaza u fabriku tigar Tajers, danas je održan mirni protest radnika kompanije i članova sindikata "Nezavisnost", nakon neuspelih pregovora sa rukovodstvom kompanije. 

Njihovi zahtevi su sublimirani u četiri tačke, od kojih nijedna nije ispoštovana od strane poslodavca, rekao je Goran Jovanović, glavni poverenik sindikata i dodao da su dobili odobrenje i za organizaciju štrajka u januaru, ako zahtevi ne budu ispunjeni. 

Najbitniji zahtevi ovog sindikata su povećanje plate od 15.000 dinara i izmena kolektivnog ugovora koji trenutno stvara nezadovoljstvo i nesuglasice izmedju radnika i rukovodstva. Jovanović je izrazio i zabrinutos zbog nezvanične informacije da se preko 600 radnika ove kompanije prijavilo za rad u novoj Linglong kompaniji, što će značiti da bi Tigar Tajers ostao bez radnika, ali  i grad Pirot bez svojih meštana pa i njihovih celih porodica. 

Za sada, iz rukovodstva i dalje pozivaju na pregovore, kaže on. 

Drugi sindikat kompanije nije želeo da učestvuje u ovom protestu, a Jovanović smatra da su njegovi zahtevi u toj borbi nedovoljno "jaki".

......................................................

Sindinat "Nezavinost" kompanije Tigar Tajers trenutno broji oko 500 članova i postoji skoro godinu dana. 

U ovoj, najvećoj fabrici guma u našoj zemlji trenutno radi 3.500 ljudi, a već godinama unazad jedna je od tri najveća izvoznika iz Srbije.