Ministarstvo za brigu o selu finansiralo kupovinu seoskih kuća za 11 pirotskih porodica

12. novembar 2021. 17:59 Gradska hronika Pirot Plus Online

Prvog dana novembra završen je konkurs Ministarstva za brigu o selu za dodelu bepovratnih sredstva za kupovinu seoskih kuća koji je raspisan 28. juna. Na adresu Ministarstva stiglo je 800 prijava iz cele Srbije, a novac je odobren za kupovinu 352 seoske kuće sa okućnicom.

Prema pravilima programa, pravo na dodelu bespovratnih sredstava imali su mladi bračni i vanbračni parovi, samohrani roditelji i mladi poljoprivrednici 

Programom je predviđena je dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranom roditelju i mladom poljoprivredniku/ci do 45 godina života za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, maksimalne vrednosti 1.200.000 dinara, koja može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Republike Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.

Danas su u Beogradu potpisani novi ugovori, između ostalog sa još dve pirotske porodice za kupovinu kuća u Staničenju i Krupcu.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je Vidojko Panajotović, pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu. 

Ovo je četvrti put da potpisujemo ove ugovore, do sada su ugovori potpisani sa jedanaest pirotskih porodica, danas su potpisana dva. Ovim je Konkurs Ministarstva za ovu godinu završen, kaže Panajotović.