Ministarstvo rudarstva i energetike raspisuje Javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave

23. februar 2022. 11:08 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Ministarstvo rudarstva i energetike i ove godine realizovaće Program energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave. S obzirom da se očekuje raspisivanje javnog poziva, načelnica Pirotskog upravnog okruga, Dragana Tončić, u emisiji Video Presing za portal Pirot Plus onlajn predstavila je program.

Prema njenim rečima za energetsku sanaciju kuća i stanova lokalna samouorava i Ministarstvo rudarstva i energetike učestvuju sa 50% od ukupne investicije, a preostalih 50% pokrivaju građani. Sredstva mogu da se koriste za fasadu, stolariju, kotlove, solarne panele i toplotne pumpe, rekla je načelnica Dragana Tončić.

Prošle godine u ovom programu su učestovale dve lokalne samouprave u Pirotskom okrugu, Grad Pirot i Opština Dimitrovgrad. U Ministarstvu rudarstva i energetike ove godine za ove namene izdvojena su znatno veća sredstva, istakla je načelnica Pirotskog upravnog okruga.

*S.Ć.