Ministarstva spremna da pomognu preduzeću AHA Mura – Prvi maj

27. maj 2014. 12:50 Privreda Pirot Plus Online

Na jučerašnjem sastanku predstavnika rukovodstva i reprezentativnih sindikata u Kompaniji AHA Mura Prvi maj usvojeni su odredjeni zaključci i planovi daljeg delovanja u cilju rešavanja problema sa kojima se suočava Fabrika u Pirotu. U tom smislu, kaže finansijski direktor, Slaviša Svilarov, sa novonastalom situacijom su upoznati najviši državni organi, počev od Ministarstva privrede i finasija pa do ostalih ministarstva koja mogu da se uključe u rešavanje problema. Tokom dana delegacija Prvog maja , koja je u Beogradu, biće upoznata sa dinamikom održavanja sastanaka narednih dana. Sastancima će prisustvovati i predstavnici sindikata, kaže Svilarov.

„ Na sastanku u Pirotu jasno smo definisali dalje pravce delovanja u cilju rešavanja novonastalih problema sa kojima se suočava preduzeće AHA Mura- Prvi maj. Rokovodstvo Preduzeća se nalazi u Beogradu od juče i već smo stupili u kontakte sa resornim ministarstvima, ali i ostalim strukturama koje na bilo koji način mogu da se uključe u rešavanje ove situacije. U ovom trenutku važno je da niko od svih sa kojima smo razgovarali nije odbio saradnju. Ako naša Fabrika preživi ovu krizu živeće još dugo. Pripremili smo jedan kratak dokumenat na bazi raspoloživoh činjenica koje se zasnivaju na potpisanim ugovorima. Želimo da na predstojećim sastancima definišemo dugoročno rešenje za AHA Muru Prvi maj. Takodje, želim da istaknem da su većinski sindikati u Prvom maju takodje pozvani da pšrisustvuju sastancima u Beogradu“- kaže Svilarov.

Predsednik Opštine, Vladan Vasić, kaže da u ovom trenutku ne raspolaže sa više informacija nego što je to medijima poznato, ali je svakako spreman da pomogne u rešavanju problema. On smatra da je rukovodstvo Prvog maja na dobrom putu da u pregovorima sa resornim ministarstvima dodje do povoljnog rešenja. Takodje ne treba zanemariti ni činjenicu da postoji dobro raspoloženje medju radnicima i to što Prvi maj trenutno normalno radi.