Ministarka Obradović i gradonačelnik Vasić otvorili JUM u Pirotu. "Fali Vam jedan papir" odlazi u istoriju - Uprava radi za Vas

21. decembar 2020. 13:34 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U prostorijama bivšeg Uslužnog centa gradske uprave, danas je svečano otvoreno Jedinstveno upravno mesto (JUM). 

Presecanju vrpce i zvaničnom puštanju u rad objekta, pored Vladana Vasića, gradonačelnika Pirota, prisustvovala je i Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.

Jedinstveno upravno mesto omogućava da na moderan i brz način svi gradjani dodju do željenih dokumenata, bez napuštanja upravnog mesta, na 19 šaltera na kojima će moći da dobiju potvrde i uveranje iz različitih željenih oblasti. 

Šalteri su rasporedjeni PTT ispostavi,  gradskoj pisarnici, lokalnoj poreskoj administraciji, matičnoj službi, gradjevinarstvu i urbanizmu, stambeno ispekcijskim poslovima i poslovima društvene brige o deci. 

Postoje i tri odbojena ofisa za birački spisak, obrazovanje i službu za mesne zajednice. 

Takodje, postoji i elektronski pult na kojem će gradjani moći da izaberu uslugu koja im je potreba i dobiju broj šaltera koji je zadužen za rešavanje traženog problema.

Kako je rekla Ministraka Obradović, Država je finansirala uredjenje i otvaranje JUM-a sa 5,2 miliona dinara kako bi se otklonile sve otežavajuće okolnosti koje su do sada mučile gradjane prilikom rešavanja administratiivnih problema. Dodala je da će dobro poznata fraza "fali Vam još jedan papir", sada otići u istoriju, jer će se sve završavati na jednom mestu. 

Vladan Vasić, prilikom obraćanja novinarima, zahvalio se ministarki Obradović na poseti i dodao da je cilj otvaranje JUM-a efikasnije i modernije funkcionisanje Lokalne samouprave. Pirot je 12.Lokalna samouprava koja je u ovoj godini dobila Jedinstveno upravno mesto. 

Nakon obilaska JUM-a, Vasić i Ministraka Obradović, sastali su se u maloj sali Skupštine grada gde su razgovarali o budućoj saradnji Ministarstva i Grada Pirota.