Ministar Vanja Udovičić: Ponosni smo na rad ambulante Zavoda za sport. Pirot ima ambiciozne planove za ulaganje u sport, sarađivaćemo i dalje u najboljem interesu dece

16. jun 2020. 17:49 Sport Pirot Plus Online

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio Pirot. Tom prilikom obišao je kompleks zatvorenog bazena.

Ministra je dočekao gradonačelnik sa svojim saradnicima i predstavnicima Sportskog centra Pirot.

Ministar je najpre obišao ambulantu Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije koja je radi u okviru zatvorenog bazena „Senjak“.

Usledio je obilazak prostora oko zatvorenog bazena i predstavljeni su planovi za dalje uređenje i ulaganje u sportsku infrastrukturu.

Brojni mališani, mlade nade pirotskog sporta, okupili su se da pozdrave ministra i da se sa njim fotografišu.

U izjavi za medije ministar Vanja Udovičić istakao je da svaki put kada dođe u Pirot vidi pozitivnu promenu, a svi ti pokazatelji su mini utakmice koje igraju svi zajedno u najboljem interesu dece. Posebno su ponosni, kako je rekao, na rad ambulante Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije jer smatraju da je izuzetno značajno da sportisti Pirota imaju najbolje uslove za zdravstvenu zaštitu, a kao prvi cilj su bezbednost i zdravlje dece.

Prema rečima ministra omladine i sporta planovi grada za sport su veoma ambiciozni, kao što su izgradnja otvorenog bazena i uređenje parka pored, čime bi se zaokružila priča Sportskog centra.

Gradonačelnik Vladan Vasić rekao je da mu je drago što ministar Vanja Udovičić ima priliku da vidi kako se razvija sportska infrastuktura u gradu, dobro sarađuju sa ministarstvom sporta i očekuje da tako nastave i dalje.

Ministar Vanja Udovičić dodao je da su veoma unapredili položaj Zavoda za sport i medicinu sporta jer, pored otvorenih ambulanti širom zemlje, vrlo su ponosni i na širenje kapaciteta Zavoda.

Udovičić je najavio da će u narednom periodu još više ulagati u Zavod za sport.