×

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao pripadnike Policijske uprave u Pirotu

08. septembar 2023. 20:16 Gradska hronika Pirot Plus Online

Policija odlučna u borbi protiv svih vidova kriminala

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić najavio je danas, prilikom obilaska Policijske uprave u Pirotu, da će MUP nastaviti sa ulaganjem u opremu i bolje uslove rada kako bi se policijskim službenicima omogućilo još efikasnije obavljanje svakodnevnih zadataka.

Gašić je u razgovoru sa rukovodstvom PU Pirot istakao da je zadovoljan bezbednosnom situacijom u tom gradu. On je pohvalio rad policijskih službenika, koji ulažu maksimalne napore kako bi građani Srbije, kao i strani državljani koji se bilo kojim povodom nađu na teritoriji naše zemlje, bili bezbedni.

Ministar je ponovio da je bezbednost svih građana Srbije prioritet rada MUP-a i da policija kontinuirano prati stanje bezbednosti i da obavlja redovne kontrole kretanja i boravka migranata i akcije njihovog izmeštanja u prihvatne centre, gde im je obezbeđen adekvatan smeštaj.

On je ukazao na to da policijski službenici efikasno sprovode i akcije suzbijanja krijumčarenja migranata i hapšenja osumnjičenih za izvršenje ovog krivičnog dela, ali i oduzimaju različite vrste oružja koje u tim akcijama pronađu.

O tome svedoči i nedavna akcija pripadnika PU Pirot u kojoj su zaplenili tri automatske puške i dva pištolja i uhapsili četvoricu ilegalnih migranata - državljana Avganistana, rekao je Gašić.

Ministar je poručio da će policija nastaviti odlučnu borbu protiv svih vidova kriminala kako bi bezbednosna situacija bila na još višem nivou.

*Tekst, foto video MUP Srbije