Ministar policije Aleksandar Vulin obišao Policijsku upravu Pirot: Država intenzivno jača kapacitete policije, ali i ulaže u obuku kadrova

06. april 2022. 15:38 Lokalna samouprava Pirot Plus Online


Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas prilikom obilaska Policijske uprave u Pirotu da naša država na čelu sa ponovo izabranim predsednikom Vučićem jača kapacitete policije, ulaže u opremu, naoružanje i vozila, ali da prvenstveno ulaže u ljude, u obuku policijskih službenika koji su nosioci borbe protiv kriminala.  

Načelnik Policijske uprave u Pirotu Dejan Tošić i rukovodioci ove policijske uprave referisali su ministru policije Aleksandru Vulinu o stanju bezbednosti u Pirotskom okrugu i predstavili dalje planove i aktivnosti koji će doprineti većoj bezbednosti i sigurnosti građana. 

„Pirot je miran i bezbedan grad zahvaljujući Piroćancima koji vole svoju Srbiju i poštuju zakon, kao i predanom radu policije. Zadovoljan sam što je policija u ovom gradu krajem 2021. godine dobila novu snagu, mlade ljude, 12 mladih pripadnika policije poteklih iz Centra za osnovnu policijsku obuku koji će zajedno sa svojim iskusnijim kolegama brinuti o bezbednosti svojih sugrađana. 

Naša država intenzivno jača kapacitete policije, ulaže u opremu, naoružanje, vozila,  gradi i obnavlja policijske stanice i ispostave, ali naša država prvenstveno ulaže u ljude, u kadrove, u njihovo znanje, obuku i edukaciju, jer su upravo oni glavni nosioci borbe protiv kriminala hrabri i obučeni policijski službenici koji uživaju naše puno poverenje i poštovanje", rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, nakon obilaska Dežurne službe i razgovora sa policijskim službenicima Policijske uprave Pirot. 

„Područje koje pokriva Policijska uprava Pirot bezbedno je i sigurno, a zahvaljujući marljivom radu naših policajaca, za prva tri meseca, rasvetljenost krivičnih dela iznosi, čak 72,5 odsto. Visok procenat rasvetljenosti krivičnih dela, šalje vrlo jasnu poruku da nećemo stati dok ne pronađemo svakog ko vrši krivična dela i remeti i ugrožava svakodnevni život Piroćanaca. Pojačanim pozorničkim i patrolnim delatnostima u ovom periodu na delu je uhvaćeno 14 učinilaca krivičnih dela, što je sedam više nego u istom periodu 2021. godine", poručio je ministar policije Aleksandar Vulin. 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je tokom razgovora sa gradonačelnikom Pirota Vladanom Vasićem istakao da je uspešna saradnja policije i lokalne samouprave rezultirala većoj bezbednosti građana Pirota.  

Ministar Vulin zahvalio se Gradu Pirot koja je tokom 2021. i 2022. godine obezbedila značajna sredstva za potrebe  saobraćajne policije i bolju kontrolu saobraćaja. 

„Veliko hvala Gradu Pirotu koja je i u 2022. godini opredelila značajna sredstva za nabavku tehničke opreme za neposrednu kontrolu saobraćaja za potrebe Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave u Pirotu. Najsavremenije patrolno vozilo, svaki droga test koji ste obezbedili, prsluke i drugu opremu, doprineće većoj bezbednosti građana u saobraćaju", poručio je ministar policije Aleksandar Vulin. 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odao je poštu i položio cveće na spomen-obeležje poginulim policijskim  službenicima Policijske uprave Pirot.

U nastavku posete ministar Vulin obišao je i Granični prelaz Gradina i razgovarao sa pripadnicima Pogranične policije

Ministar policije Aleksandar Vulin: Ne krijemo da smo ponosni na snagu Srbije i vrednosti koje simbolizuje naša trobojka

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas na Graničnom prelazu Gradina svečanom podizanju zastave Republike Srbije uz intoniranje himne na novom jarbolu, koji je po njegovom naređenju postavlјen u visini od 45 metara.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas na Graničnom prelazu Gradina svečanom podizanju zastave Republike Srbije uz intoniranje himne na novom jarbolu, koji je po njegovom naređenju postavlјen u visini od 45 metara.  

„Kako se odnosimo prema zastavi, tako se odnosimo prema državi. Sa jarbola visokog 45 metara vijori se naša trobojka. Aleksandar Vučić je ojačao i uredio Srbiju i to mora da se vidi na svakom koraku u našoj državi. Veliki istorijski narodi neguju kult države i njenih simbola. Srbi su veliki istorijski narod i ne krijemo da smo ponosni na snagu Srbije i vrednosti koje simbolizuje naša trobojka", istakao je ministar policije Aleksandar Vulin. 

Ministar policije Aleksandar Vulin posebno se zahvalio Republičkoj direkciji za imovinu i direktoru Jovanu Vorkapiću koji su obezbedili sredstva za izradu jarbola od 45 metara. 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, takođe je pohvalio izuzetan i efikasan rad granične policije na Gradini i podsetio da su, pre dva dana, pripadnici Regionalnog centra granične policije prema Bugarskoj, u kombiju zatekli 30 iregularnih migranata koji su na nedozvolјen način ušli u našu zemlјu.

„Granična policija ostvarila je odlične rezultate na suzbijanju narkotika, tokom prethodne godine na Gradini, samo u jednoj akciji granična policija je sprečila da se 13 kilograma heroina nađe na ulicama i dođe do naše dece, dok je u drugoj akciji zaplenila oko 53 kilograma marihuane. Ovo su veliki uspesi i podvizi srpske granične policije", istakao je ministar policije Aleksandar Vulin.

*Tekst, foto, video MUP Srbije