Ministar Krkobabić obišao prvu žensku Zemljoradničku zadrugu u Srbiji "Darovi Lužnice"

14. oktobar 2019. 11:59 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća Milan Krkobabić, krajem prošle nedelje posetio je babušničko selo Gorčince gde je obišao Zemljoradničku zadrugu "Darovi Lužnice" kojoj je prošle godine iz Programa Vlade Srbije namenjenog zadrugama koji sprovodi Kabinet ministra Krkobabića dodeljeno 7,3 miliona dinara za nabavku linije za preradu i pakovanje voćarskih i povrtarskih proizvoda.

Reč je o prvoj ženskoj zadruzi koja je postala pravi primer kako inicijativa i rad, uz finansijski podsticaj mogu dati očekivane rezultate.

Načelnica Pirotskog okruga Dragana Tončić, koja je prisustvovala sastanku ministra i članova Zadruge i meštana, istakla je doprinos ministra Krkobabića razvoju privrede ovog kraja i naglasila da je ova zadruga primer dobre prakse koja može usporiti pražnjenje seoskih sredina. Zadruga je dobila i sredstva i od Fondacije "Ana i Vlade Divac", za kupovinu mini hladnjače. Od Evropske unije Zadruga je dobila i plastenike koji su podeljeni sadašnjim kooperantima.

U naredne tri godine u planu je da se izdvoji 100 sela u pet južnih okruga i da se u njima podstakne privrednu aktivnost kroz zadruge.

Foto sa sajta Pirotskog upravnog okruga