Minel Šreder “stigao” u Pirot! Stubovi se postavljaju danas, a potom svetiljke! Veliki park se sprema i za sejanje trave!!

24. maj 2016. 11:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

O tome govorimo često. O tome nam pišu i brojni Piroćanci sa svih strana. Drago im je da svakodnevno prate kako naš grad raste, kako je sve uredjeniji, dobija brojne sadržaje i kreće ,,evropskim korakom,,! U želji da , kako kažemo, u kontinuitetu pratimo sve dogadjaje, danas smo se vratili u Veliki park. Minel Šreder (Minel Schreder) je sinoć kasno,, stigao,, u Pirot i danas od ranog jutra stubovi za svetiljke se uveliko postavljaju. U Velikom parku bili smo oko podneva. Evo kako s ,,niču,,! Prisustvovali smo i akciji podizanja jednog od stubova!!!

Gde su radovi tu je i direktor Boban Tolić. Zanimala nas je dinamika. Bila je najava da će Veliki park ,,zasijati,, za vikend.

Nada Avžner, ranija direktorka, sada zamenica ditrektora je u ,,svom fahu,, kada je zelenilo, cveće, drveće u pitanju. I ona je danas bila u Velikom parku. Kao i svakog drugog dana. Polako se privode kraju radovi na planiranju zemljišta na prostorima gde će se sejati trava.

A radnici ,,u zelenom,, uveliko rade. Kiša je najavljena za danas popodne. Treba uraditi što više. Popularni ,,Bob ket,, je ,,neumoran,, ali i ona ogromna mašina za koju prepreka nema. Bager, rovokopač, kako se već zove!

Dakle, šta preostaje!? Da čekamo vreme i vreme! Vreme do subote kada bi trebalo da zasijaju svetiljke i završi se veći deo pripremnih poslova za travnjak , ali i ono meteorološko, s obzirom da je najava da će danas popodne i sutra ponovo padati kiša!