Miloš Todosijević: Želimo da u novu radnu godinu krenemo bez liste čekanja VIDEO

05. maj 2016. 13:00 Društvo Pirot Plus Online

Upis dece u vrtiće trajao je od 1. do 28. aprila za radnu 2016/17 godinu. Deca rođena u periodu od 1. marta 2010. godine do 28. februara 2011. godine podležu obavezi pohađanja pripremnog predškolskog programa.

Prema rečima direktora PU “Čika Jova Zmaj”, Miloša Todosijevića, upis je završen, a u ovom trenutku radi se sređivanje podataka i izvesno je da će se i ovoga puta formirati lista čekanja. Svakako, radi se na iznalaženju rešenja sa lokalnom samoupravom, Todosijević kaže da planiraju da angažuju nekoliko vaspitača koji bi radili sa decom koja su na listi čekanja jer je namera Ustanove da u novu radnu godinu krene bez liste čekanja. Takođe, direktor je dodao da je boravak dece u pirotskim vrtićima jedan od najjeftinijih u Srbiji i da nema najava za povećanjem cene.

Ovom prilikom Todosijević je naveo koje su planirane aktivnosti u ovom mesecu. Najinteresantnije su aktivnosti na otvorenom, naime deca pripremnog predškolskog programa, oko 300 mališana, će 10. maja u 17 sati na trgu imati manifestaciju pod nazivom “Zove nas zvono”, s obzirom da su to predškolci koji će od septembra krenuti u školu.

Sutradan, 11. maja deca plesači iz vrtića nastupiće na Omladinskom stadionu. Manifestacija nosi naziv “Deca će na zvezdi stići” i otvorena je za sve ljude.