Miloš Colić, zamenik gradonačelnika: Pirot dobija moderan objekat sa neophodnim poslovnim prostorom i modernom salom!

03. oktobar 2023. 13:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U toku su radovi na kompletnoj rekonstrukciji i dogradnji Doma Vojske. Ovaj objekat građen je kada i svi objekti u centru grada od 1981. godine. Podsećamo da je posle dugih pregovora Dom Vojske od 2014. godine u vlasništvu grada Pirota.

Da podsetim da je, direktnom pogodbom, ovaj složeni posao dobio konzorcijum četiri firme. Prvi pokušaj nije uspeo. Pregovaralo se sa Ministarstvom kulture i informisanja, Kancelarijom za javna ulaganja, jer oni su obezbedili novac preko Evropske unije.

Posao je poveren konzorcijumu, firmama "M Enterijer gradnja Beograd" i "Ornament - Investinženjering", takođe iz Beograda i dv - "SIB Invest" i "Teming elektrotehnolodži", firme su iz Niša. Prema ugovoru, radovi bi trebalo da traju 540 dana i da budu završeni do kraja godine. Radi se sanacija fasade, adaptacija prostorija, zaštita od podzemnih voda, ugradnja lifta i kompletna zamena instalacija.

Nedavno, u Crnoklištu, gde se asfaltirao kolovoz, o radovima na Domu Vojske, specijalno za Portal Pirot Plus online govorio je Miloš Colić, zamenik gradonačelnika. Rekao je da radovi ulaze u završnu fazu i da će grad dobiti moderno zdanje i savremenu salu.

Prema ugovoru, radovi bi trebalo da traju 540 dana i da budu završeni do kraja godine.