Miloš Colić: Uređenjem puteva otvorićemo kanjon Jerme za posetioce, dva prilaza Staroj planini i pomoći turizam

23. septembar 2020. 13:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Prošlog meseca asfaltiran je put za selo Vlasi, odnosno deo od regionalnog puta do mosta u selu. Prilikom obilaska radova na ovoj deonici rečeno je da se u narednom periodu planira i rekonstrukcija puta od magistralnog puta preko Sukova do sela Trnski Odorovci.  Radovi na državnom putu od Gornje Držine preko Sukova do uključenja na magistralni put Pirot – Dimitrovgrad završeni su prošle nedelje. Takođe, ovih dana radi se na putnom pravcu oko Sadikovog Bunara, u selu Rsovci i prema Sopotu.

O svemu što se u ovom trenutku radi i onome što, po pitanju putne infrastrukture, predstoji u narednom periodu razgovarali smo sa zamenikom gradonačelnika Milošem Colićem.

Prema njegovim rečima u planu je povezivanje Pirota sa Dimitrovgradom preko staroplaninskih sela, a radiće se i put od kružnog toka do kamenoloma Kitka.

Pre nekoliko dana prošli smo deonicom od Knjaževačke ulice do sela Sopot gde se izvode radovi.

U toku su radovi i u selu Rsovci.

Očekuje se da do kraja građevinske sezone Grad Pirot realizuje svoj plan rekonstrukcije puteva u selima i u gradu. Za sanaciju puteva na početku godine potpisan je ugovor od 20 miliona, rekao je Miloš Colić.