Miloš Colić: Pirot ima dovoljno volontera koji obilaze i pomažu starijima

25. mart 2020. 10:50 Društvo Pirot Plus Online

Udruženje „Osveženje“ među prvima je pokrenulo akciju okupljanja volontera kako bi se tokom vanrednog stanja u našoj zemlji pomoglo najstarijim sugrađanima koji ne mogu da izlaze i obezbede sebi ono što im je potrebno.

Miloš Colić, predstavnik Udruženja „Osveženje“ kaže da se tada prijavilo preko 60 volonterima kojima su data uputstva kako da na najbolji i najbezbedniji način pomažu starijima.

Colić je dodao da je volonterizam zaista lepa stvar i da u razvijenijim zemljama,  kada u CV-ju navedete da ste se time bavili, to mnogo znači poslodavcima i očekuje da će i naši poslodavci to ubuduće uzimati u obzir.

S obzirom da su sve izborne radnje stale sa uvođenjem vanrednog stanja Colić je istakao da ova situacija ne sme da se upotrebi u političke svrhe.

Što se tiče rada Gradske uprave, Miloš Colić objašnjava da se nesmetano radi, sve javna preduzeća rade, svi kvarovi se otklanjaju, čak se realizuju i neke investicije.

Kada je u pitanju informisanje građana Colić je istakao da bi saradnja nadležnih institucija i medija trebalo da bude dobra, posebno u ovom trenutku i apelovao na građane da ne veruju glasinama i ne iznose neproverene informacije jer to može da doprinese panici.