Miloš Colić: Ove godine u planu elektrifikacija i rekonstrukcija pruge od Dimitrovgrada do Niša

23. februar 2023. 13:48 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Zbog bezbednosti građana, ali i životne sredine Grad Pirot već duže vreme u svojim idejnim rešenjima promoviše ideju da se pruga izmesti iz grada, kaže zamenik gradonačelnika Miloš Colić.

Tim povodom predstavnici Grada Pirota sastali su se sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i predstavili svoje ideje. Prema Colićevim rečima, planira se elektrifikacija i rekonstrukcija pruge od Dimitrovgrada do Niša, a oni su sa predstavnicima resornog minsitarstva razgovarali o tome kako da se unapredi bezbednost građana, da se obezbede pružni prelazi i smanji prelaz ljudi preko pruge.

Colić navodi da je jedna ideja izgradnja podzemnog prolaza za pešake u naselju Radin Do, da se na određenim delovima postavi zvučna izolacija, da se na rizičnim mestima ogradi pruga, a u naselju Đeram je projektovan nadvožnjak sa određenom viisinom, kako bi se isključivo tu odvijao saobraćaj za sve ostale učesnike.

Takođe, predloženo je da Pirot dobije još jednu manju železničku stanicu na Božuratu.

Zamenik gradonačelnika Miloš Colić veruje da će rekonstrukcija početi krajem maja i da će pruga od Dimitrovgrada do Niša biti rekonstruisana kroz godinu i po dana.