Miloš Colić: Doček na trgu bezbedan po građane. Cisterna br. 13 ne ugrožava meštane okolnih sela

13. januar 2023. 12:28 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Zbog vanredne situacije, koja je uvedena na delu grada Pirota, doček kalendarske Nove godine na trgu je odložen. Iako vanredna situacija još uvek nije ukinuta jer operacija uklanjanja cisterni nije završena, večeras će biti organizovan doček Pravoslavne Nove godine u centru grada.

Prema rečima Miloša Colića, zamenika gradonačelnika, doček je odložen za Pravoslavnu Novu godinu zbog situacije sa cisternom br.13, koja je kasnije podignuta, stavljena na točkove i odvežena u Belo Polje, pre svega jer je tamo dupli kolosek, koji je potreban kako bi lokomotiva iz Bugarske mogla da koristi taj pružni pravac. Što se večerašnjeg dočeka tiče, doneta je odluka da je u centru grada bezbedno organizovati doček, kao što je par dana od akcidenta život u gradu potpuno normalizovan.

Colić je istakao da je sinoć podignuta jedna od preostale tri cisterne, koje su iskliznule, a danas se radi na uklanjanju druge i treće. Kada se to završi sve cisterne će biti uklonjene sa teritorije grada Pirota i ukinuće se vanredna situacija.

Zamenik gradonačelnika Miloš Colić objasnio je zbog čega je cisterna br. 13 bila prebačena kod Belog Polja, a rano jutros pomerena kod nadvožnjaka za selo Veliki Jovanovac i dodao da je to, pored ostalog, i iz razloga da ne bi remetila poslove kod Sopotskog hana. Colić je ovom prilikom naglasio da Grad ne određuje gde će koja cisterna da bude, to je u nadležnosti Železnice Srbije.

Ono što predstoji, poručio je Colić, čim cisterne budu uklonjene sa teritorije grada i kada se utvrdi da više ne postoji rizik po zdravlje ljudi vanredna situacija će biti ukinuta.