Miljan Stojanović, predsednik MZ Topli Do: Ne damo im mesnu zajednicu

10. jun 2021. 12:56 Gradska hronika Pirot Plus Online

Na jesen, izbori u mesnim zajednicama biće organizovani po novom sistemu. 

Prilikom jučerašnjeg razgovora, Sreten Savov, član Gradskog veća, koji je ujedno i koordinator u radu sa predstavnicima mesnih zajednica, rekao je da se na narednoj sednici Skupštine grad očekuju nove odluke o izborima u mesnim zajednicama u skladu sa Zakonom o lokalnim samoupravama. Izbori, sa novinama, biće raspisani na jesen. Za funkcionere u mesnim zajednicama glasaće se tajno, na propisanim biračkim mestima. 

Danas je našu redakciju posetio Miljan Stojanović, predsednik MZ Topli Do. Mlad čovek, voljan da radi za svoje selo, maksimalno posvećen razvoju turizma i oživljavanju Toplog Dola. To je ustvari i bila glavna tema razgovora, ali to ćemo objaviti sutra. Danas - njegov stav kada su u pitanju izbori za predsednike i članove mesnih zajednica.

Novi Zakon ima svoje dobre, ali i loše strane. Predstavnici mesnih zajednica, su na poziv lokalne samouprave, presledili svoje predloge i nadamo se da će bar neki biti usvojeni. Mi smo protiv velikog ukrupnjavanja, odnosno spajanja velikog broja mesnih zajednica, već da se spajaju dve MZ, kao što su Topli Do i Zaskovci, Dojkinci i Brlog, i slično. Takođe, Zakon predviđa da iza svakog kanditata stoji politička stranka, mi smo, takođe protiv ovakvog vida politizacije. Čekamo sednicu Skupštine, na kojoj će biti doneta odluka o budućim izborima, kaže Stojanović.

Sednica Skupštine, na kojij će se između ostalog razmatrati i ova tema, biće održana 25. juna.