Milica Golubović: Zadovoljni smo radovima u OŠ "Sveti Sava", glavni objekat 95% završen, predstoji uređenje fiskulturne sale i dvorišta

11. februar 2019. 12:27 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Grad Pirot u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije u poslednje tri godine realizuje velike projekte koji podrazumevaju rekonstrukciju i sanaciju škola. U dosadašnjem periodu renovirane su škole „8. septembar“ i „Mladost“, a sada su u toku obimni radovi u OŠ „Sveti Sava“.

Milica Golubović, pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu, kaže da su u petak, sa svim nadzorima, obišli radove u školi. Prema njenim rečima glavni objekat je 95% završen, predstoji čišćenje objekta i vraćanje nameštaja. Zbog bezbednosti, pre povratka dece, uradiće se svi atesti, a kada svi kabineti budu opremljeni uslediće rekonstrukcija i sanacija fiskulturne sale i dvorišta.

Zvanični rok za završetak radova je 8. april.

Podsećamo da projekat obuhvata kompletno renoviranje škole, zamenu svih instalacija, podova, stolarije, fasade, mokrih čvorova, rekonstrukciju fiskulturne sale i uređenje dvorišta. Radovi su počeli u septembru prošle godine. Ukupna vrednost radova je 120 miliona dinara.