Milica Golubović: Nastavljamo dobru saradnju sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, imamo spremne projekte za škole “Mladost”, “Vuk Karadžić” i Gimnaziju

09. novembar 2021. 11:31 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije Grad Pirot je u prethodnim godinama realizovao nekoliko kapitalnih investicija. Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika za vanprivredu, podsetila je da su rekonstruisane tri škole, završene su dve faze sanacije kanala Rogoz i u toku je prva faza rekonstrukcije Opšte bolnice Pirot. Sve to je u vrednosti oko sedam miliona evra.

Pre korone planirana su još dva projekta preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, a to je uređenje Gimnazije i izgradnja fiskulturne sale u Školi “Mladost”. Prema rečima Milice Golubović Grad Pirot je spremio dokumentaciju za Gimanziju i Školu “Mladost”, odobreni su projekti i potpisan je ugovor o realizaciji sa Kancelarijom za javna ulaganja, ali zbog pojave korone prioritet je bila rekonstrukcija bolnice.

Nama je cilj da naša deca idu u što bolje škole i da imaju dobre uslove za rad, ističe Milica Golubović.

Pored toga Grad Pirot ima završenu projektnu dokumentaciju i za kompletnu rekonstrukciju Osnovne škole “Vuk Karadžić”.